Facebook url van je pagina wijzigen

Bij Facebook kun je een leuke bedrijfspagina maken.  Handig is wel om de url in de adresbalk van je browser, zodanig in te stellen dat het niet alleen mooi oogt maar dat bezoekers je gemakkelijk vinden en het ook mooi staat op je visitekaartje.  De originele naam is soms heel lang en weinig zeggend, bijvoorbeeld:
https://www.facebook.com/geryl-computers-152373655245259/

Na aanpassen van de naam krijg je dan iets beter leesbaar zoals:
https://www.facebook.com/GerylComputers/

Om die naam aan te passen moet je uiteraard beheerder zijn van je bedrijfspagina.  Ga naar de pagina en klik in de linkerkolom op ‘Info’. Daarna klik je onder ‘Algemeen’ en naast ‘Gebruikersnaam’ op ‘Bewerken’.  Nu kun je de naam van je pagina instellen.  Indien de naam reeds bestaat of hij voldoet niet aan de normen van Facebook, wordt dit gemeld.

Wijzigen van de naam lukt niet!  

Soms is Facebook nukkig en lukt het wijzigen niet, loopt Facebook vast of krijg je een melding ‘Deze pagina is niet geschikt voor het hebben van een gebruikersnaam’.  In dit geval bestaat er een ‘workaround’ om de pagina toch aan te passen.  Maak een vriend even beheerder van je pagina (via Paginarollen kun je een beheerder aan jouw pagina toevoegen) en vraag hem/haar de naam te wijzigen.  Nu blijkt het aanpassen van je url wel te lukken.  Vreemd en niemand die dit kan verklaren maar het werkt wel.  Nadat je vriend(in) de naam heeft aangepast kun je hem./haar terug verwijderen als beheerder.

Nu heb je een keurige Facebook URL van je bedrijfspagina 😉